Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
close

Nyheter

Tre års strafferabatt i korrupsjonssak

I en ØKOKRIM-sak har en 53-årig mann fått tre års strafferabatt for å ha tilstått grov korrupsjon og grov selvvask. Den tidligere innkjøpsansvarlige mottok bestikkelser som tilsvarer 28,2 millioner kroner og er dømt til fem år i fengsel, inndragning og erstatning.

Tiltaler og selskapsbøter etter ulovlig lagring av kompost

Stangeland Maskin AS og IVAR IKS i Rogaland er ilagt bøter etter at kompost fra IVARs komposteringsanlegg på Hogstad i Sandnes ble ulovlig lagret i massedeponiet til Stangeland Maskin AS. I tillegg er to personer i hvert av selskapene satt under tiltale ved Jæren tingrett for de samme forholdene.

Hva er MT-rapporter? Hva gjør EFE?

Enheten for finansiell etterretning (EFE) i ØKOKRIM er en sentral aktør for å forebygge og bekjempe hvitvasking. Enhetens primære oppgave er å motta og analysere rapporter om mistenkelige forhold (MT-rapporter) fra rapporteringspliktige etter hvitvaskingsloven. 

Språk Norsk - NorwegianSpråk Nynorsk
Bokmål Nynorsk
ØKOKRIM
Post: Pb. 2096 Vika, 0125 Oslo / Besøk: C.J. Hambros plass 2 C, 0164 Oslo
Tlf: 23 29 10 00
Faks: 23 29 10 01

Personvern og informasjonskapsler

ØKOKRIM skal behandle personopplysningene dine på en lovlig og sikker måte. Ved å klikke på lenken nederst i denne teksten kan du lese om hvordan vi behandler personopplysningene dine. Du kan også lese om hvilke rettigheter du har når du er registrert i våre systemer og registre. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) på denne nettsiden slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Les ØKOKRIMs personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her.